The transfer of the Pininfarina Extra offices to the Cambiano (Turin) premises was an opportunity to revolutionise the architecture of the interior with an elegant, practical project.


The new location of the offices, inside the Pininfarina premises in Cambiano, was developed entirely by the Pininfarina Extra team.

The project envisaged a radical transformation of the premises, based on analysis of the designers’ needs and working methods.

The study employs a patented modular system, and at the centre of each working area is a technological totem with built-in lighting. The desks, work surfaces and drawer units are arranged all around it, to adapt to individual work or team work as necessary.

The two presentation rooms are set out as amphitheatres where projects can be displayed to clients. This solution is reflected in the corridor that leads to the other rooms and offices, which has a long undulating wall.

In the hall there is a display case with the latest creations from Pininfarina Extra, which welcomes the visitor and accompanies him in his exploration of the history of design by Pininfarina.

The offices are airy and full of light, thanks to the use of white as the main colour, the aluminium finishing elements and the large windows that look onto the surrounding garden.


The new premises aim to reflect the company’s values and the vision of the Group. They are the fruit of a functional study, strongly influenced by the history and creations of Pininfarina Extra in over twenty years of stylistic research.

The outcome of the project reflects the values and identity of Pininfarina Extra in full: elegance, essentiality, and innovation.

The project was developed entirely by Pininfarina Extra’s team of designers.


Architecture & interiors